Door Buddho.nl


De Maha Bodh Chedi (ook wel Bodhgaya tempel) is een 1:1 replica van de gelijknamige tempel in Bodhgaya India waar de Boeddha de verlichting bereikte.

De openingsceremonie was een grote gebeurtenis in Thailand, veel bekende meditatiemeesters en abten bezochten de ceremonie en brachten eerbetoon aan Ahba en zijn klooster.

In de tempel staat een museumwaardige collectie Boeddhabeelden uit heel Azië waar onder andere een bekende curator uit Bangkok van smulde. In de kroon van de tempel zijn vermeende relikwieën van de Boeddha, die voormalig in wisselende Thaise kloosters werden bewaard, geplaatst.

Inmiddels is de tempel een trekpleister geworden voor leken en monniken uit de wijde omgeving. Wie een retraite bij Ahba doet kan ook af en toe in de tempel mediteren (als je de sporadische drukte durft te trotseren).

We hebben ook een video van de inwijdingsceremonie van de grond voor de tempel in 2012 waarin Ajahn Kalyano wat meer over Ahba en zijn klooster vertelt.

Nu je hier toch bent…

… willen we je iets vragen. Deze website is gemaakt uit liefde voor het boeddhisme en boeddhistische meditatie. Wij streven ernaar om het onderwijs van de Boeddha zo helder en correct mogelijk weer te geven en toegankelijk te maken voor iedereen die erin is geïnteresseerd, zonder commerciële bedoelingen.

Om deze website te kunnen blijven onderhouden hebben we jouw steun nodig. Elk bedrag, klein of groot, is voor ons van grote waarde.

Via onze donatie pagina kun je via iDEAL een eenmalige donatie doen van minimaal 5 euro. Mocht je een kleiner bedrag willen doneren, of periodiek iets willen overmaken, dan verzoeken we je dat via je eigen bankomgeving te doen naar NL19TRIO0379724820 t.n.v. Stichting Buddho.

Hartelijk dank voor je vrijgevigheid!