Geschreven door Buddho.nl


Inmiddels weten meer dan tweeduizend mensen onze website maandelijks te vinden, waaronder heel wat terugkerende bezoekers.

Wij zijn ontroerd door de donaties en positieve reacties die wij van leken uit binnen- en buitenland, maar tot onze verbazing ook van monniken en nonnen van Duitsland tot Sri Lanka en Myanmar hebben gekregen.

Het blijft ook elke keer weer speciaal om te zien dat mensen de moeite nemen om langs te komen en kennis te maken.

Via deze weg willen we jullie hartelijk bedanken voor al jullie steun. Wij voelen ons enorm gesterkt in de weg die wij zijn ingeslagen.

Wij zullen ons blijven inspannen om iedereen die wezenlijk geïnteresseerd is in het ontwikkelen van het bewustzijn in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met het boeddhisme, boeddhistische meditatie en als het de juiste snaar raakt met het buddho meditatiesysteem dat onszelf zoveel goeds heeft gebracht.

Nieuwe Features

Dankzij jullie donaties kunnen wij deze website niet alleen onderhouden, maar ook verder ontwikkelen.

Het zal de terugkerende bezoekers misschien al zijn opgevallen, maar er zijn een aantal subtiele en minder subtiele veranderingen op onze website doorgevoerd.

Engelse Versie

Allereerst zijn wij hard aan het werk om onze website ook in het Engels beschikbaar te maken. Op sommige pagina’s en berichten is het inmiddels mogelijk door een icoontje in het menu (boven in het scherm) van taal te wisselen.

Op dit moment betreft het nog een grove versie, en zoals gezegd incompleet. Wij hopen hier het komende jaar verder aan te kunnen werken.

Reageren en in Gesprek Gaan

De afgelopen jaren hebben wij ervoor gekozen om het niet mogelijk te maken om reacties achter te laten op onze berichten, met name vanwege de grote kans op (al dan niet geautomatiseerde) spam.

Graag willen wij echter gaan onderzoeken of het niet toch van meerwaarde is om het gesprek met onze bezoekers en lezers aan de hand van onze berichten aan te gaan.

Wij hebben het daarom inmiddels wel mogelijk gemaakt om op al onze berichten te reageren.

Als je dit doet (en doe dat vooral!) dan zie je een hokje dat je kunt aanvinken om deel te nemen aan het gesprek. Wij stimuleren iedereen die wil reageren om dit hokje aan te vinken.

Als je voor deze optie kiest, wordt het namelijk mogelijk om rechtstreeks via de mail met elkaar van gedachten te wisselen. De reacties worden automatisch op onze site verwerkt. Wees niet bang, je zult niet overspoeld worden met mails, maar enkel de antwoorden op jouw bericht en één keer per dag andere revelante reacties op hetzelfde bericht ontvangen. Simpel toch!

Mocht na verloop van tijd blijken dat we vooral bezig zijn om spam te modereren, dan zullen we de mogelijkheid tot reageren weer uitzetten, maar we willen het in ieder geval een kans geven.

Leeswijzer

Omdat de hoeveelheid informatie op onze site toeneemt en het daardoor misschien wat moeilijk wordt om gericht dat materiaal te vinden waar je naar op zoek bent, hebben wij een leeswijzer gemaakt.

Mocht je vragen hebben waarvan je denkt dat deze in de leeswijzer passen, laat het ons dan vooral weten.

Deel wat je Raakt

In het Engels heb je een mooi credo ‘sharing is caring’. Als je iets op onze website tegenkomt dat je raakt dan kan het leuk, zinvol, behulpzaam zijn om dat met anderen te delen.

Op onze website proberen we dit inmiddels zo goed mogelijk te faciliteren door het bijvoorbeeld gemakkelijk te maken om teksten te mailen, twitteren of te delen via facebook.

Beveiliging

Wij ontvangen een deel van de donaties via onze website en vinden dat onze beveiliging daarom strak op orde moet zijn.

Voor de gebruiker (hopelijk) niet merkbaar hebben we dit te afgelopen tijd verder geoptimaliseerd.

Mochten er dingen als gevolg daarvan niet goed werken, laat het ons dan vooral weten zodat we hiernaar kunnen kijken.

Over Buddho

Buddho Sinds 2017 werken we eraan om mensen de kans te geven om via het internet kennis te maken met samatha-meditatie op buddho, een meditatiesysteem dat ons veel goeds heeft gebracht. Naast het verspreiden van dit meditatiesysteem hopen we een waardevolle bijdrage te leveren aan de kennis over het boeddhisme en meditatie in Nederland. Hiervoor schrijven en vertalen we regelmatig teksten en plaatsen we andere inhoud die we van hoge kwaliteit achten of die direct gerelateerd is aan onze leraar Ahba.

Nu je hier toch bent…

… willen we je iets vragen. Deze website is gemaakt uit liefde voor het boeddhisme en boeddhistische meditatie. Wij streven ernaar om het onderwijs van de Boeddha zo helder en correct mogelijk weer te geven en toegankelijk te maken voor iedereen die erin is geïnteresseerd, zonder commerciële bedoelingen.

Om deze website te kunnen blijven onderhouden hebben we jouw steun nodig. Elk bedrag, klein of groot, is voor ons van grote waarde.

Via onze donatie pagina kun je via iDEAL een eenmalige donatie doen van minimaal 5 euro. Mocht je een kleiner bedrag willen doneren, of periodiek iets willen overmaken, dan verzoeken we je dat via je eigen bankomgeving te doen naar NL19TRIO0379724820 t.n.v. Stichting Buddho.

Hartelijk dank voor je vrijgevigheid!

Deel je gedachten

Ons beleid: We waarderen de tijd die lezers besteden aan het delen van gedachten en het geven van feedback. Alle reacties worden echter handmatig gemodereerd en reacties die wij als spam of uitsluitend promotioneel beoordelen zullen worden verwijderd. Door je reactie de delen stem je in met ons privacybeleid.

De nieuwste berichten in je inbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief
(door je in te schrijven stem je in met ons privacybeleid)

Inspiratie in je inbox?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een bericht als wij nieuwe inhoud plaatsen.

En wees gerust, we zullen je niet spammen.

De nieuwste berichten in je inbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief
(door je in te schrijven stem je in met ons privacybeleid)

Inspiratie in je inbox?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een bericht als wij nieuwe inhoud plaatsen.

En wees gerust, we zullen je niet spammen.

De nieuwste berichten in je inbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief
(door je in te schrijven stem je in met ons privacybeleid)
De nieuwste berichten in je inbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief
(door je in te schrijven stem je in met ons privacybeleid)