Door Buddho.nl


 

De Abdhidhammattha Sangaha van de eerwaarde Anuruddha is een meesterwerk. Het is een van de meest belangrijke en invloedrijke werken binnen het Theravāda-boeddhisme en behoort samen met de Visuddhimagga, geschreven door de eerwaarde Buddhagosa, tot de standaardwerken voor iedereen die zich in de oude boeddhistische stroming wil verdiepen.

In negen korte hoofdstukken wordt de Abhidhamma samengevat, de diepzinnige leer over de ultieme realiteit die in de Pali Canon zeven dikke boeken omvat. Het hierboven weergegeven werk is een Engelse vertaling voorzien van uitleg door Bhikkhu Bodhi.

Wie meer wil weten over de Abhidhammattha Sangaha kan bijvoorbeeld eens op onze Abhidhamma pagina kijken, waar wij ook aan een Nederlandse vertaling van de Sangaha werken.

Nu je hier toch bent…

… willen we je iets vragen. Deze website is gemaakt uit liefde voor het boeddhisme en boeddhistische meditatie. Wij streven ernaar om het onderwijs van de Boeddha zo helder en correct mogelijk weer te geven en toegankelijk te maken voor iedereen die erin is geïnteresseerd, zonder commerciële bedoelingen.

Om deze website te kunnen blijven onderhouden hebben we jouw steun nodig. Elk bedrag, klein of groot, is voor ons van grote waarde.

Via onze donatie pagina kun je via iDEAL een eenmalige donatie doen van minimaal 5 euro. Mocht je een kleiner bedrag willen doneren, of periodiek iets willen overmaken, dan verzoeken we je dat via je eigen bankomgeving te doen naar NL19TRIO0379724820 t.n.v. Stichting Buddho.

Hartelijk dank voor je vrijgevigheid!