Geschreven door Buddho.nl


Of het nou gaat om het vinden van nieuwe (boeddhistische) boeken, geluidsbestanden van Dhamma-talks, vertaling van sutta’s, discussies en vragen op een forum of een retraitelocatie, de volgende websites kunnen wij van harte aanbevelen.

Voor het Bestellen van Boeddhistische Boeken:

 • Buddhist Publishing Society (BPS) – De BPS is een in Sri Lanka gesitueerde uitgeverij opgericht door Nyanaponika Mahathera. Na zijn aftreden stond Bhikkhu Bodhi lange tijd aan het roer. De BPS publiceert werken van bijvoorbeeld Nyanaponika Thera, Nyanatiloka Thera, Bhikkhu Bodhi, Piyadassi Thera, Bhikkhu Ñanamoli, Narada Mahathera, Mahasi Sayadaw en Ledi Sayadaw. De kosten zijn vaak laag en het is zeer de moeite waard eens door de beschikbare teksten te bladeren.
 • Pali Text Society – De Pali Text Society werd in 1881 door de vertaler T.W. Rhys Davids opgericht om de kennis van Pali te bevorderen. Inmiddels is het een vooraanstaande vereniging met in het bestuur diverse hoogleraren van over de hele wereld. Via de Pali Text Society kan de gehele Engelse vertaling van de Tipitaka worden verkregen.
 • Amazon.de – Dit is een commerciële site voor het bestellen van Engelse boeken, voor sommige titels is dit de makkelijkste manier.

Tipitaka Vertalingen, Uitleg en Dhamma Talks:

 • Boeddhistische Unie Nederland (BUN) – De BUN is een vereniging van diverse boeddhistische groeperingen in Nederland. Ook wij zijn inmiddels lid van de BUN.
 • Suttacentral – Een fantastische Engelstalige site met diverse vertalingen van sutta’s (onder andere van Bhikkhu Bodhi) met een intuïtief menu. Een van de beste boeddhistische sites op het web.
 • Access to Insight – Op deze site is een enorme hoeveelheid aan online Engelse vertalingen van sutta’s en andere boeddhistische teksten te vinden. Absoluut de moeite waard om eens een middag doorheen te scrollen.
 • Sleutel tot Inzicht – Een Nederlandse versie van Access to Insight zoals de naam al doet vermoeden, met diverse Nederlandse sutta-vertalingen. Een knappe prestatie!
 • Suttas.net – Nederlandse vertaling van een groot aantal sutta’s uit de Pali Canon
 • Bodhimonastery Audio – Hier zijn diverse Engelse audio bestanden van Bhikkhu Bodhi te vinden, met onder andere een hele studiegids voor de Majjhima Nikaya!
 • Amaravati Audio – Hier zijn Engelse Dhamma talks van Ajahn Sumedho te vinden, een inspirerende en hoog aangeschreven discipel van Ajahn Chah.
 • Abhidhamma.com – Verschillende Engelse teksten over de Abhidhamma, met mooie schema’s en tabellen.
 • Buddhanet – Je vindt hier teksten, boeken, audio bestand en vooral ook links naar allerlei andere boeddhistische sites en instanties.
 • Budsas – Hier vind je een hele hoop Engelse essays over het Theravāda-boeddhisme, zeker een bezoekje waard.

Forum:

 • Dhammawheel – Dhammawheel is een Engels discussieplatform over alle aspecten van het Theravāda-boeddhisme. Stel hier gerust eens een vraag als je ergens niet uit komt (je mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen).
 • Boeddhaforum – Nederlandstalig discussieplatform, minder uitgebreid en diepgaand dan Dhammawheel en tevens voor alle boeddhistische stromingen, maar wel in onze eigen taal.

Retraitelocatie:

 • Mettavihara – Een schitterende retraitelocatie in Zeeland van de Triratna boeddhistische beweging. Wij voelen ons nog steeds bevoorrecht twee keer per jaar gebruik van de locatie te kunnen maken voor onze eigen retraites.

Over Buddho

Buddho Sinds 2017 werken we eraan om mensen de kans te geven om via het internet kennis te maken met samatha-meditatie op buddho, een meditatiesysteem dat ons veel goeds heeft gebracht. Naast het verspreiden van dit meditatiesysteem hopen we een waardevolle bijdrage te leveren aan de kennis over het boeddhisme en meditatie in Nederland. Hiervoor schrijven en vertalen we regelmatig teksten en plaatsen we andere inhoud die we van hoge kwaliteit achten of die direct gerelateerd is aan onze leraar Ahba.

Nu je hier toch bent…

… willen we je iets vragen. Deze website is gemaakt uit liefde voor het boeddhisme en boeddhistische meditatie. Wij streven ernaar om het onderwijs van de Boeddha zo helder en correct mogelijk weer te geven en toegankelijk te maken voor iedereen die erin is geïnteresseerd, zonder commerciële bedoelingen.

Om deze website te kunnen blijven onderhouden hebben we jouw steun nodig. Elk bedrag, klein of groot, is voor ons van grote waarde.

Via onze donatie pagina kun je via iDEAL een eenmalige donatie doen van minimaal 5 euro. Mocht je een kleiner bedrag willen doneren, of periodiek iets willen overmaken, dan verzoeken we je dat via je eigen bankomgeving te doen naar NL19TRIO0379724820 t.n.v. Stichting Buddho.

Hartelijk dank voor je vrijgevigheid!

Deel je gedachten

Ons beleid: We waarderen de tijd die lezers besteden aan het delen van gedachten en het geven van feedback. Alle reacties worden echter handmatig gemodereerd en reacties die wij als spam of uitsluitend promotioneel beoordelen zullen worden verwijderd. Door je reactie de delen stem je in met ons privacybeleid.

De nieuwste berichten in je inbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief
(door je in te schrijven stem je in met ons privacybeleid)

Inspiratie in je inbox?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een bericht als wij nieuwe inhoud plaatsen.

En wees gerust, we zullen je niet spammen.

De nieuwste berichten in je inbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief
(door je in te schrijven stem je in met ons privacybeleid)

Inspiratie in je inbox?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een bericht als wij nieuwe inhoud plaatsen.

En wees gerust, we zullen je niet spammen.

De nieuwste berichten in je inbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief
(door je in te schrijven stem je in met ons privacybeleid)
De nieuwste berichten in je inbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief
(door je in te schrijven stem je in met ons privacybeleid)