Aanbevolen Websites


Of het nou gaat om het vinden van nieuwe (boeddhistische) boeken, geluidsbestanden van dhamma talks, vertaling van sutta’s, discussies en vragen op een forum of een retraite locatie, de volgende websites kunnen wij van harte aanbevelen.

Voor het bestellen van boeddhistische boeken:

  • Buddhist Publishing Society (BPS)De BPS is een in Sri Lanka gesitueerde uitgeverij opgericht door Nyanaponika Mahathera. Na zijn aftreden stond Bhikkhu Bodhi lange tijd aan het roer. De BPS publiceert werken van bijvoorbeeld Nyanaponika Thera, Nyanatiloka Thera, Bhikkhu Bodhi, Piyadassi Thera, Bhikkhu Ñanamoli, Narada Mahathera, Mahasi Sayadaw en Ledi Sayadaw. De kosten zijn vaak laag en het is zeer de moeite waard eens door de beschikbare teksten te bladeren.
  • Pali Text SocietyDe Pali Text Society werd in 1881 door de vertaler T.W. Rhys Davids opgericht om de kennis van Pali te bevorderen. Inmiddels is het een vooraanstande vereniging met in het bestuur diverse hoogleraren van over de hele wereld. Via de Pali Text Society kan de gehele Engelse vertaling van de Tipitaka worden verkregen.
  • BookdepositoryDit is een commerciële site voor het bestellen van Engelse boeken, voor sommige titels is dit de makkelijkste manier.

Tipitaka vertalingen, uitleg en dhamma talks:

  • Boeddhistische Unie Nederland (BUN)De BUN is een vereniging van diverse boeddhistische groeperingen in Nederland. Ook wij zijn inmiddels lid van de BUN.
  • Access to Insightop deze site is een enorme hoeveelheid aan online Engelse vertalingen van sutta’s en andere boeddhistische teksten te vinden. Absoluut de moeite waard om eens een middag doorheen te scrollen.
  • Sleutel tot InzichtEen Nederlandse versie van Access to Insight zoals de naam al doet vermoeden, met diverse Nederlandse sutta vertalingen. Een knappe prestatie!
  • Bodhimonastery AudioHier zijn diverse audio bestanden van Bhikkhu Bodhi te vinden, met onder andere een hele studie gids voor de Majjhima Nikaya!
  • Amaravati AudioHier zijn Dhamma talks van Ajahn Sumedho te vinden, een inspirerende en hoog aangeschreven discipel van Ajahn Chah.

Forum:

  • DhammawheelDhammawheel is een discussie platform over alle aspecten van het Theravada Boeddhisme. Stel hier gerust eens een vraag als je ergens niet uit komt (je mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen).

Retraite locatie:

  • MettaviharaEen schitterende retraite locatie in Zeeland van de Triratna boeddhistische beweging. Wij voelen ons nog steeds bevorrecht twee keer per jaar gebruik van de locatie te kunnen maken voor onze eigen retraites.
Terug naar Blog

Contact


Neem contact op voor meer informatie over de meditatie of voor het maken van een afspraak.

Misschien is de stap naar meditatie nu nog te groot voor je. Overweeg dan eens om langs te komen voor een gesprek over zingeving. Wat zijn voor jou de belangrijke dingen in het leven en waar staat spanning op de boog?